Talent Garden Fondazione Agnelli

interior design of the Turin branch

Project Info

Date 2017
Place Turin (TO)
Commission Talent Garden Fondazione Agnelli
Typology Set up
Materials and finishes Birch and fir wood

Project Description

Talent Garden Agnelli Foundation is the Turin campus created in partnership with the Agnelli Foundation, which acts as the reference point for the city's innovation ecosystem. Equipped with IoT sensors and state-of-the-art technologies, this futuristic coworking space is dedicated to smart working, events and training. For its Turin headquarter in via Giuseppe Giacosa, designed by Carlo Ratti, the Talent Garden team decided to commission to Izmade the set up of the common areas, which comprised the Community Kitchen, the Fablab, the event spaces and meeting rooms and the Innovation School classrooms. Among the furnishing elements, we find simple and special tables, bookcases, sofas, poufs and various accessories. For the most part, the materials used are birch and fir wood. All the furnishings were designed by the company as a common format for all branches in Italy.

 

Would you like something similar to this project?

Contact us!